Hirdetés

Nincs időd főzni? Próbáld ki Zé 10 perces pastáját!

Hirdetés

Nincs időd főzni? Próbáld ki Zé 10 perces pastáját!

Hirdetés

Elég nagy butaság lenne zacskós tésztát venni a boltban (reméljük ilyen amúgy sem fordult meg a fejetekben!), mert ezt a kaját sokkal hamarabb össze tudjátok dobni. És ráadásul tele van ízekkel: paradicsomos, fokhagymás, bazsalikomos, chilis, elképesztően finom és végtelenül egyszerű. Stoppert elő, ez tényleg 10 perc alatt készül el!

Hozzávalók 2-3 személyre (attól függ mekkora étkűek)

  • 6 duci gerezd fokhagyma 
  • 1 pici piros chili paprika
  • 250 g papardelle tészta 
  • 5 nagyobb szem koktélparadicsom (az a szilva formájú, de persze lehet több aprót is használni) 
  • só, frissen őrölt fekete bors 
  • friss bazsalikom

img_2038.jpg

A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben főzni kezdjük a tésztát lobogó sós vízben. A paradicsomokat elfelezzük és ezt is a chilis-olívaolajos-fokhagymás alapra dobjuk, összerázzuk. Ha a paradicsom már egy kicsit kezd összeesni, akkor adunk hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből és azzal pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék fokhagymát. A tésztát nem is kell teljesen készre főzni, mert majd a serpenyőben fogjuk befejezni. Le sem kell csepegtetni teljesen, az a pici főzőlé, ami a tészta átszedésével a serpenyőbe kerül, pont jót tesz a mártás krémességének. Rátépkedjük a bazsalikom leveleket és kész is, tálaláááááááááás! 

img_2032.jpg

A tányérban még locsolunk rá egy kevés jóféle olívaolajat, reszelünk rá egy kis parmezánt és még tekerünk rá egy pici borsot is. Ugye hogy milyen egyszerű? 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások