Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

2 isteni nyári saláta

Hozzávalók

Lili fetasajtos quinoa saláta

200 g quinoa
150 g fetasajt
4 db koktélparadicsom
1 nagy marék bébispenót
1 db mangó
1 csokor friss koriander
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom leve

Jani marhahús salátája

350 g fehérpecsenye
1 ½ dl szójaszósz
4 ek méz
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk gyömbér
2 db répa
1 db uborka
1 db római saláta
1 db chili paprika
1 db ananász
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

2 isteni nyári saláta

Mi az, amit bármikor, bármilyen mennyiségben és lelkiismeret-furdalás nélkül ehet az ember? Hát a SALÁTA. Lili egy egészséges, mangós-fetás quinoa salátát mutat nektek, Jani pedig egy brutál, marhahúsos-ananászos salit csinál. Garantáltan mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót, szóval salátázásra fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Lili fetasajtos quinoa saláta

200 g quinoa
150 g fetasajt
4 db koktélparadicsom
1 nagy marék bébispenót
1 db mangó
1 csokor friss koriander
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom leve

Jani marhahús salátája

350 g fehérpecsenye
1 ½ dl szójaszósz
4 ek méz
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk gyömbér
2 db répa
1 db uborka
1 db római saláta
1 db chili paprika
1 db ananász
Bevásárlólistához adom

Lili fetasajtos quinoa saláta

img_2650.jpg

Bő vízben kb. 12-14 perc alatt megfőzzük a quinoát, majd folyóvíz alatt alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálban hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot, a megpucolt és felkockázott mangót, a felaprított koriandert, a citromlét és az olívaolajat. Az egészet összekeverjük és végül a tetejére törjük a fetasajtot

Jani marhahús salátája

img_2609.jpg

A szójaszószt, mézet, fokhagyma granulátumot és gyömbért összekeverjük majd alaposan a felcsíkozott húsba masszírozzuk és a saláta összeállításáig pácolódni hagyjuk. Az ananászt meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk és meggrillezzük (akár egy grillserpenyőben). A csíkokra vágott római salátára egy zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük a répát és az uborkát. A húst pár perc alatt forró serpenyőben megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk, végül rápakoljuk az ananász darabokat és karikákra vágott chilit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások