Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
főre
+

Spárgás saláta eperrel

A salátához

Hozzávaló kipipálva
10 db zöld spárga
Hozzávaló kipipálva
3 szelet kenyér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj a sütéshez
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
8 - 10 szem eper
Hozzávaló kipipálva
0.25 fej lilahagyma

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
pár levél friss menta

Ázsiai csirkés saláta

A salátához

Hozzávaló kipipálva
pár levél római saláta
Hozzávaló kipipálva
1 db kisebb répa
Hozzávaló kipipálva
0.25 fej lilakáposzta
Hozzávaló kipipálva
3 db retek
Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db piros kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
1 db főtt csirkemell

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
5 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
5 ek rizsecet
Hozzávaló kipipálva
5 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db kis chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ujjnyi gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 marék szezámmag

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
2 db lime leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 levél friss bazsalikom

A salátához

Hozzávaló kipipálva
1 marék eper
Hozzávaló kipipálva
3 db kiwi
Hozzávaló kipipálva
3 db őszibarack
Hozzávaló kipipálva
1 marék áfonya
Hozzávaló kipipálva
1 marék szeder
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3 szuper, színes saláta

Itt a nyár és vele együtt jön a hőség is. A nagy melegben a legjobb pár hideg italt legurítani és valami ütős, szuper, de mégis könnyed salátát enni. A mostani három salireceptet könnyen összedobhatjátok, és tuti, hogy tökéletes nyáresti kaják lesznek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
főre
+

Spárgás saláta eperrel

A salátához

Hozzávaló kipipálva
10 db zöld spárga
Hozzávaló kipipálva
3 szelet kenyér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj a sütéshez
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
8 - 10 szem eper
Hozzávaló kipipálva
0.25 fej lilahagyma

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
3 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
pár levél friss menta

Ázsiai csirkés saláta

A salátához

Hozzávaló kipipálva
pár levél római saláta
Hozzávaló kipipálva
1 db kisebb répa
Hozzávaló kipipálva
0.25 fej lilakáposzta
Hozzávaló kipipálva
3 db retek
Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db piros kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor koriander
Hozzávaló kipipálva
1 db főtt csirkemell

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
5 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
5 ek rizsecet
Hozzávaló kipipálva
5 ek szezámolaj
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db kis chilipaprika
Hozzávaló kipipálva
1 ujjnyi gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 marék szezámmag

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
2 db lime leve
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 levél friss bazsalikom

A salátához

Hozzávaló kipipálva
1 marék eper
Hozzávaló kipipálva
3 db kiwi
Hozzávaló kipipálva
3 db őszibarack
Hozzávaló kipipálva
1 marék áfonya
Hozzávaló kipipálva
1 marék szeder
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Spárgás saláta eperrel

Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.

Az így elkészült öntetet összekeverjük a lepirított spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és a csíkokra vágott lilahagymával. Mehet rá egy adag pirított kenyérkocka, majd még egy alapos keverés és már ehetjük is a szuperegészséges salátánkat.

Ázsiai csirkés saláta

A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat. Hozzáadjuk a barna cukrot, az apróra vágott chilit és belereszeljük a gyömbért. A szezámmagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A megfőtt csirkemellett két villa segítségével kis darabokra tépkedjük, majd egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, közben pedig adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd nyakon öntjük az öntettel. A csirkét a friss salátaágyon, pirított szezámmaggal tálaljuk.

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez a lime-ok levét egy tálba facsarjuk, hozzákeverjük a mézet, belereszelünk kevés szerecsendiót, valamint hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. Az epret, kiwit és őszibarackot feldaraboljuk, összekeverjük az áfonyával és a szederrel, végül az egészet átforgatjuk az öntettel és tálaljuk is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?