Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
főre
+

Spárgás saláta eperrel

A salátához

10 db zöld spárga
3 szelet kenyér
2 ek olívaolaj a sütéshez
1 ek vaj
só, bors
8 - 10 szem eper
0.25 fej lilahagyma

Az öntethez

3 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
pár levél friss menta

Ázsiai csirkés saláta

A salátához

pár levél római saláta
1 db kisebb répa
0.25 fej lilakáposzta
3 db retek
2 szál újhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 kis csokor koriander
1 db főtt csirkemell

Az öntethez

5 ek szójaszósz
5 ek rizsecet
5 ek szezámolaj
2 púpozott ek barna cukor
1 db kis chilipaprika
1 ujjnyi gyömbér
1 marék szezámmag

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez

2 db lime leve
2 ek méz
1 csipet szerecsendió
2 - 3 levél friss bazsalikom

A salátához

1 marék eper
3 db kiwi
3 db őszibarack
1 marék áfonya
1 marék szeder
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 szuper, színes saláta

Itt a nyár és vele együtt jön a hőség is. A nagy melegben a legjobb pár hideg italt legurítani és valami ütős, szuper, de mégis könnyed salátát enni. A mostani három salireceptet könnyen összedobhatjátok, és tuti, hogy tökéletes nyáresti kaják lesznek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
főre
+

Spárgás saláta eperrel

A salátához

10 db zöld spárga
3 szelet kenyér
2 ek olívaolaj a sütéshez
1 ek vaj
só, bors
8 - 10 szem eper
0.25 fej lilahagyma

Az öntethez

3 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
pár levél friss menta

Ázsiai csirkés saláta

A salátához

pár levél római saláta
1 db kisebb répa
0.25 fej lilakáposzta
3 db retek
2 szál újhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 kis csokor koriander
1 db főtt csirkemell

Az öntethez

5 ek szójaszósz
5 ek rizsecet
5 ek szezámolaj
2 púpozott ek barna cukor
1 db kis chilipaprika
1 ujjnyi gyömbér
1 marék szezámmag

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez

2 db lime leve
2 ek méz
1 csipet szerecsendió
2 - 3 levél friss bazsalikom

A salátához

1 marék eper
3 db kiwi
3 db őszibarack
1 marék áfonya
1 marék szeder
Bevásárlólistához adom

Spárgás saláta eperrel

Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.

Az így elkészült öntetet összekeverjük a lepirított spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és a csíkokra vágott lilahagymával. Mehet rá egy adag pirított kenyérkocka, majd még egy alapos keverés és már ehetjük is a szuperegészséges salátánkat.

Ázsiai csirkés saláta

A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat. Hozzáadjuk a barna cukrot, az apróra vágott chilit és belereszeljük a gyömbért. A szezámmagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A megfőtt csirkemellett két villa segítségével kis darabokra tépkedjük, majd egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, közben pedig adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd nyakon öntjük az öntettel. A csirkét a friss salátaágyon, pirított szezámmaggal tálaljuk.

Fantasztikus gyümölcsaláta

Az öntethez a lime-ok levét egy tálba facsarjuk, hozzákeverjük a mézet, belereszelünk kevés szerecsendiót, valamint hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. Az epret, kiwit és őszibarackot feldaraboljuk, összekeverjük az áfonyával és a szederrel, végül az egészet átforgatjuk az öntettel és tálaljuk is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások