Hozzávalók
Spárgás saláta eperrel
A salátához
- 10 db zöld spárga
- 3 szelet kenyér
- 2 ek olívaolaj a sütéshez
- 1 ek vaj
- só, bors
- 8 - 10 szem eper
- 0.25 fej lilahagyma
Az öntethez
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- pár levél friss menta
Ázsiai csirkés saláta
A salátához
- pár levél római saláta
- 1 db kisebb répa
- 0.25 fej lilakáposzta
- 3 db retek
- 2 szál újhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 kis csokor koriander
- 1 db főtt csirkemell
Az öntethez
- 5 ek szójaszósz
- 5 ek rizsecet
- 5 ek szezámolaj
- 2 púpozott ek barna cukor
- 1 db kis chilipaprika
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 marék szezámmag
Fantasztikus gyümölcsaláta
Az öntethez
- 2 db lime leve
- 2 ek méz
- 1 csipet szerecsendió
- 2 - 3 levél friss bazsalikom
A salátához
- 1 marék eper
- 3 db kiwi
- 3 db őszibarack
- 1 marék áfonya
- 1 marék szeder
3 szuper, színes saláta
Hozzávalók
Spárgás saláta eperrel
A salátához
- 10 db zöld spárga
- 3 szelet kenyér
- 2 ek olívaolaj a sütéshez
- 1 ek vaj
- só, bors
- 8 - 10 szem eper
- 0.25 fej lilahagyma
Az öntethez
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- pár levél friss menta
Ázsiai csirkés saláta
A salátához
- pár levél római saláta
- 1 db kisebb répa
- 0.25 fej lilakáposzta
- 3 db retek
- 2 szál újhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 kis csokor koriander
- 1 db főtt csirkemell
Az öntethez
- 5 ek szójaszósz
- 5 ek rizsecet
- 5 ek szezámolaj
- 2 púpozott ek barna cukor
- 1 db kis chilipaprika
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 marék szezámmag
Fantasztikus gyümölcsaláta
Az öntethez
- 2 db lime leve
- 2 ek méz
- 1 csipet szerecsendió
- 2 - 3 levél friss bazsalikom
A salátához
- 1 marék eper
- 3 db kiwi
- 3 db őszibarack
- 1 marék áfonya
- 1 marék szeder
Spárgás saláta eperrel
Először előkészítjük a spárgákat: az alsó fás részt egy egyszerű mozdulattal letörjük, ezután kisebb darabokra vágjuk a többi részét. A kenyeret kis kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a spárgadarabokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 3 perc alatt átpirítjuk őket. Összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet és aprított mentalevelet.
Az így elkészült öntetet összekeverjük a lepirított spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és a csíkokra vágott lilahagymával. Mehet rá egy adag pirított kenyérkocka, majd még egy alapos keverés és már ehetjük is a szuperegészséges salátánkat.
Ázsiai csirkés saláta
A csirkemellett, forró sós vízbe pottyantjuk és kb. 25 perc alatt megfőzzük. A római salátát pár kisebb darabra vágjuk. A répát és a lilakáposztát vékony csíkokra, a retket és az újhagymát szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát is felszeleteljük és az aprított korianderrel együtt a többi alapanyaghoz dobjuk.
Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat. Hozzáadjuk a barna cukrot, az apróra vágott chilit és belereszeljük a gyömbért. A szezámmagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A megfőtt csirkemellett két villa segítségével kis darabokra tépkedjük, majd egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, közben pedig adunk hozzá egy kevés sót és borsot, majd nyakon öntjük az öntettel. A csirkét a friss salátaágyon, pirított szezámmaggal tálaljuk.
Fantasztikus gyümölcsaláta
Az öntethez a lime-ok levét egy tálba facsarjuk, hozzákeverjük a mézet, belereszelünk kevés szerecsendiót, valamint hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. Az epret, kiwit és őszibarackot feldaraboljuk, összekeverjük az áfonyával és a szederrel, végül az egészet átforgatjuk az öntettel és tálaljuk is!