Hirdetés
Karácsonyi menü

A tökéletes tavaszi saláta

Hozzávalók

3
főre
+

A salátához:

1 csomag zsenge zöldspárga
1 nagy marék zöldborsó
2 db salátacukkini
3 - 4 szem piros retek
2 marék bébispenót
3 ek tökmag
2 ek szezámmag
parmezánforgács

Az öntethez:

4 - 5 ek olívaolaj
1 db citrom leve
10 csipet cukor
3 csipet só
1 csipet bors
1 tk szemes mustár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes tavaszi saláta

Jól tudjátok, hogy nem vagyunk azok a salátázós arcok, de tavasszal azért mi is megkívánjuk az ilyesmit! :D Így történt, hogy két cuccos kaja és egy süti után betoltuk ezt a nagyon friss, spárgás, zöldborsós isteni finom zöldsalit. Mivel a szezonális zöldségek miatt nem tudunk bármikor ilyet összedobni, ezért javasoljuk, hogy tavasszal minél többször csináljátok meg!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

3
főre
+

A salátához:

1 csomag zsenge zöldspárga
1 nagy marék zöldborsó
2 db salátacukkini
3 - 4 szem piros retek
2 marék bébispenót
3 ek tökmag
2 ek szezámmag
parmezánforgács

Az öntethez:

4 - 5 ek olívaolaj
1 db citrom leve
10 csipet cukor
3 csipet só
1 csipet bors
1 tk szemes mustár
Bevásárlólistához adom

A spárgákat hosszában kettévágjuk  és a zöldborsóval együtt enyhén sós forró vízbe dobjuk kb. 1 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk, így megőrzi a szép zöld színét. A cukkinit zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.

Egy nagy salátástálba halmozzuk az összes hozzávalót. Az öntethez mindent összekeverünk egy kis edényben és tálaláskor leöntjük vele a salátát és megszórjuk a parmezánforgáccsal.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások