Hozzávalók
A salihoz
- 300 g fehér szőlő
- 300 g lila szőlő
- 1 db piros chilipaprika (kisebb)
- 80 g pekándió
- 100 g feta
- 100 g rukkola
A szőlővinaigrette-hez
- 150 ml szőlőlé
- 25 ml fehérborecet
- 25 ml lime-lé
- 300 ml olívaolaj
- 300 ml olaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk só
- ½ tk bors
Chilis, fetás szőlősaláta szőlővinaigrette-tel
Hozzávalók
A salihoz
- 300 g fehér szőlő
- 300 g lila szőlő
- 1 db piros chilipaprika (kisebb)
- 80 g pekándió
- 100 g feta
- 100 g rukkola
A szőlővinaigrette-hez
- 150 ml szőlőlé
- 25 ml fehérborecet
- 25 ml lime-lé
- 300 ml olívaolaj
- 300 ml olaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk só
- ½ tk bors
A vinaigrette-hez a hozzávalókat egy mérőkancsóba mérjük, majd egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A szőlőket tetszőlegesen szeleteljük, félbevágjuk, pár darabot egészben hagyunk. A chilit magjától és erétől megfosztva vékony csíkokra vágjuk. A pekánt kézzel rusztikusan nagyobb darabokra morzsoljuk. A fetát felkockázzuk. A szőlőt, a chilit, a pekánt és a fetát kb. 6 ek vinaigrette-tel összekeverjük egy tálban. A rukkolát koszorúformában egy tálba tesszük, majd a közepére halmozzuk a szőlősalátát.
A vinaigrette-ből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert hűtőben sokáig eláll, így bármikor újra összedobhatjátok ezt a szuper salátát!
Ha tetszett a chilis, fetás szőlősaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!