Hozzávalók
A salátához
- 2 db tojás
- 1 db avokádó
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 db grillcsirke melle, vagy más maradék sült csirke
- 2 szál újhagyma
- 50 g kéksajt (rokfort, márványsajt, stb)
- 60 g kockára vágott bacon
- 100 g római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
- 1 citrom
Az öntethez
- 1 tk mustár
- 1 csapott tk fokhagyma granulátum (vagy egy gerezd fokhagyma finomra zúzva)
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek worcestershire szósz
- 1 ek cukor vagy méz
- 8 ek olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
A salátához
- 2 db tojás
- 1 db avokádó
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 db grillcsirke melle, vagy más maradék sült csirke
- 2 szál újhagyma
- 50 g kéksajt (rokfort, márványsajt, stb)
- 60 g kockára vágott bacon
- 100 g római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
- 1 citrom
Az öntethez
- 1 tk mustár
- 1 csapott tk fokhagyma granulátum (vagy egy gerezd fokhagyma finomra zúzva)
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek worcestershire szósz
- 1 ek cukor vagy méz
- 8 ek olívaolaj
- só, bors
A tojásokat 6 percig főzzük, majd megpucoljuk és cikkekre vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk és meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon. A koktélparadicsomokat felezzük. A sült csirkét feldaraboljuk, vagy csak kézzel rusztikusra tépkedjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a kéksajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A kockára vágott bacont serpenyőben megsütjük, majd leitatjuk róla a zsiradékot. A salátát felcsíkozzuk és egy nagy tálra az összes többi hozzávalóval együtt, fajtánként csíkokba rendezzük. Az öntet hozzávalóit egy kézi habverővel szépen elkeverjük, míg homogén emulziót nem kapunk. Az öntetet külön tálaljuk a salátához. Mindenki ízlésének megfelelően szed a salátából és locsolja meg a tányérján a dresszinggel.