Hirdetés
Bespájzolva

Csirkesaláta házi croutonnal és vinaigrettel

Hozzávalók

1 db csirkemell

a páchoz

olívaolaj
néhány ág friss kakukkfű,
1 marék friss bazsalikom levél
1 ág friss rozmaring
1 ág friss tárkony
2 db mentalevél
kevés citrom leve
bors 

a krutonhoz

1 db ciabatta, vagy bagett,
vaj
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
½ db piros kaliforniai paprika
½ csomag zöldspárga

a vinaigrettehez

olívaolaj
fehér balzsamecet
1 tk dijoni mustár
bors 
1 csomag salátakeverék
néhány szem koktélparadicsom

díszítésnek

parmezán forgácsok
bazsalikomlevél 
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkesaláta házi croutonnal és vinaigrettel

A bolti salátakeverék nem ördögtől való dolog (ellentétben a burgerrel, de hát ahhoz kell a pokol tüze, ez van!), minimális munkával jól felturbózhatjátok és kész is egy gyors, finom, egészséges hétköznapi vacsora. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1 db csirkemell

a páchoz

olívaolaj
néhány ág friss kakukkfű,
1 marék friss bazsalikom levél
1 ág friss rozmaring
1 ág friss tárkony
2 db mentalevél
kevés citrom leve
bors 

a krutonhoz

1 db ciabatta, vagy bagett,
vaj
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
½ db piros kaliforniai paprika
½ csomag zöldspárga

a vinaigrettehez

olívaolaj
fehér balzsamecet
1 tk dijoni mustár
bors 
1 csomag salátakeverék
néhány szem koktélparadicsom

díszítésnek

parmezán forgácsok
bazsalikomlevél 
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Nem kell megijedni, azért lesz benne hús és szénhidrát is, szóval nyugi! 

A csirkemellet két szeletre vágjuk és bepácoljuk: ehhez egy nagyobb tálba olívaolajat öntünk és belekeverjük a leszárazott, apróra vágott zöldfűszereket, belefacsarunk egy kis citromot, sózzuk, borsozzuk, és a csirkemelleket ebben a zöldfűszeres olajban hagyjuk állni egy picit (vagy sokat, kinek mennyi ideje van).

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beledobunk két gerezd fokhagymát és egy ág rozmaringot, hogy megízesítsék a vajat, és a kockákra vágott kenyérfélét aranybarnára pirítjuk benne, az elkészült croutont tálra szedjük, a rozmaringot és a fokhagymákat kidobjuk belőle.

prev_12.jpg

A grillezett zöldségekhez vékony csíkokra vágjuk a kaliforniai paprikát, a zöldspárgák végét letördeljük, majd a serpenyőben egy kis olívaolajon körbepirítjuk őket, éppen csak veszítsék el a nyersességüket, nem kell teljesen megpuhulniuk.

A saláta öntetét egy klasszikus vinaigrette mártás adja: egy kisebb befőttes üvegben 3:1 arányban olívaolajat és fehér balzsamecetet összekeverünk egy tk. mustárral, majd sózzuk, borsozzuk és jól összerázzuk (a kupakot előtte nem árt rátekerni az üvegre!).

A bepácolt csirkemellet forró serpenyőben hirtelen kisütjük, majd némi pihentetés után felcsíkozzuk őket.

img_1745.jpg

A saláta összeállítása: a salátakeveréket egy nagy tálba öntjük, mehet rá a grillezett zöldség, a vajban pirított fokhagymás kruton és a csíkozott csirkemell. Rádobunk néhány szem felezett koktélparadicsomot is, majd nyakon öntjük a vinaigrette mártással. Jól összeforgatjuk. Parmezán forgácsokkal és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások