Hozzávalók
- 1 db csirkemell
a páchoz
- olívaolaj
- néhány ág friss kakukkfű,
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 1 ág friss rozmaring
- 1 ág friss tárkony
- 2 db mentalevél
- kevés citrom leve
- só
- bors
a krutonhoz
- 1 db ciabatta, vagy bagett,
- vaj
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ csomag zöldspárga
a vinaigrettehez
- olívaolaj
- fehér balzsamecet
- 1 tk dijoni mustár
- só
- bors
- 1 csomag salátakeverék
- néhány szem koktélparadicsom
díszítésnek
- parmezán forgácsok
- bazsalikomlevél
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
a páchoz
- olívaolaj
- néhány ág friss kakukkfű,
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 1 ág friss rozmaring
- 1 ág friss tárkony
- 2 db mentalevél
- kevés citrom leve
- só
- bors
a krutonhoz
- 1 db ciabatta, vagy bagett,
- vaj
- 1 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ csomag zöldspárga
a vinaigrettehez
- olívaolaj
- fehér balzsamecet
- 1 tk dijoni mustár
- só
- bors
- 1 csomag salátakeverék
- néhány szem koktélparadicsom
díszítésnek
- parmezán forgácsok
- bazsalikomlevél
Nem kell megijedni, azért lesz benne hús és szénhidrát is, szóval nyugi!
A csirkemellet két szeletre vágjuk és bepácoljuk: ehhez egy nagyobb tálba olívaolajat öntünk és belekeverjük a leszárazott, apróra vágott zöldfűszereket, belefacsarunk egy kis citromot, sózzuk, borsozzuk, és a csirkemelleket ebben a zöldfűszeres olajban hagyjuk állni egy picit (vagy sokat, kinek mennyi ideje van).
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beledobunk két gerezd fokhagymát és egy ág rozmaringot, hogy megízesítsék a vajat, és a kockákra vágott kenyérfélét aranybarnára pirítjuk benne, az elkészült croutont tálra szedjük, a rozmaringot és a fokhagymákat kidobjuk belőle.
A grillezett zöldségekhez vékony csíkokra vágjuk a kaliforniai paprikát, a zöldspárgák végét letördeljük, majd a serpenyőben egy kis olívaolajon körbepirítjuk őket, éppen csak veszítsék el a nyersességüket, nem kell teljesen megpuhulniuk.
A saláta öntetét egy klasszikus vinaigrette mártás adja: egy kisebb befőttes üvegben 3:1 arányban olívaolajat és fehér balzsamecetet összekeverünk egy tk. mustárral, majd sózzuk, borsozzuk és jól összerázzuk (a kupakot előtte nem árt rátekerni az üvegre!).
A bepácolt csirkemellet forró serpenyőben hirtelen kisütjük, majd némi pihentetés után felcsíkozzuk őket.
A saláta összeállítása: a salátakeveréket egy nagy tálba öntjük, mehet rá a grillezett zöldség, a vajban pirított fokhagymás kruton és a csíkozott csirkemell. Rádobunk néhány szem felezett koktélparadicsomot is, majd nyakon öntjük a vinaigrette mártással. Jól összeforgatjuk. Parmezán forgácsokkal és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.