Hozzávalók
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db avokádó (érett)
- 1 db lime leve
- 1 db feta sajt (kicsi)
A sült petrezselyemgyökérhez
- 4 - 5 petrezselyemgyökér
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 50 g egész dió
Diós-avokádós petrezselyemgyökér-saláta
Hozzávalók
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db avokádó (érett)
- 1 db lime leve
- 1 db feta sajt (kicsi)
A sült petrezselyemgyökérhez
- 4 - 5 petrezselyemgyökér
- 2 - 3 ek olaj
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 50 g egész dió
A petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felszeleteljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük. Ezután kivesszük, rádobjuk a diót, és még 7-8 percet sütjük, kihűtjük.
A petrezselymet felaprítjuk, az avokádót elfelezzük, kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a fél lime levével. Ezután a feta kivételével mindent összekeverünk, meglocsoljuk még egy kevés lime-lével, majd a fetával tálaljuk.
Ha tetszett a diós-avokádós petrezselyemgyökér-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!