Hozzávalók
- 300 g fagyasztott zöld színű zöldbab
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 3 ek almaecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek víz
- só, bors
- 1 tk porcukor
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ek pirított napraforgómag
Ecetes zöldbabsaláta
Hozzávalók
- 300 g fagyasztott zöld színű zöldbab
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 3 ek almaecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek víz
- só, bors
- 1 tk porcukor
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ek pirított napraforgómag
A zöldbabsaláta elkészítéséhez a zöldbabot lobogó vízbe dobjuk, ha újraforrt, még 3 percig főzzük, majd leszűrjük hideg vízzel.
Egy tálban az ecetet, olajat, vizet, porcukrot elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Először a hagymát dobjuk bele, majd az aprított petrezselyemmel, zöldbabbal, napraforgómaggal is alaposan összekeverjük és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a zöldbabsaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!