Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
A currypasztához
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek egész koriander
- 1 tk köménymag
- 1 tk kurkuma
- 2 tk currypor
- 3 ek olívaolaj
- 1 db lime
Fűszeres, indiai burgonyasaláta
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
A currypasztához
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek egész koriander
- 1 tk köménymag
- 1 tk kurkuma
- 2 tk currypor
- 3 ek olívaolaj
- 1 db lime
A krumplit meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A currypasztához egy serpenyőben addig pirítjuk szárazon a koriandert és a köménymagot, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy mozsárba rakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 1 kanál olajon enyhe aranybarna színűre megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Elzárjuk, belekeverjük a curryt és a kurkumát, hogy feloldódjon az olajban. Ezt a pirított fűszerekhez adjuk, 2 kanál olívaolajjal, sóval, borssal és a lime levével együtt és alaposan összezúzzuk a mozsárban az egészet. Ugyanabban a serpenyőben 2 kanál olajon alaposan lepirítjuk a megfőtt krumplit. Ezután összekeverjük a currypasztával és elzárjuk. Aprított korianderrel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!