Hirdetés
Bespájzolva

Fűszeres, sült karfiolos-paradicsomos saláta

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A salátához

1 fej karfiol (kisebb)
1 konzerv csicseriborsó
10 szem koktélparadicsom
50 ml olívaolaj
2 mk füstölt paprika
2 mk fokhagymapor
2 csipet chilipehely
só, bors
2 marék rukkola (nagy)
2 marék madársaláta (nagy)

Az öntethez

60 ml olívaolaj
1 db citrom leve
3 ek mustár
2 ek méz
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres, sült karfiolos-paradicsomos saláta

Ritkán készítek salátát, de ez a változat annyira jó lett, hogy tuti még sokszor összedobom hideg időben. Szerintem melegen és hidegen is szuper jó, tele van testesebb fűszerekkel, mint pl. a sült paprika vagy a chili, tartalmasabb sali, mégis húsmentes, éééés isteni finom! Kell ennél több? :)))
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A salátához

1 fej karfiol (kisebb)
1 konzerv csicseriborsó
10 szem koktélparadicsom
50 ml olívaolaj
2 mk füstölt paprika
2 mk fokhagymapor
2 csipet chilipehely
só, bors
2 marék rukkola (nagy)
2 marék madársaláta (nagy)

Az öntethez

60 ml olívaolaj
1 db citrom leve
3 ek mustár
2 ek méz
só, bors
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira bontjuk, és egy sütőpapíros tepsire dobjuk. Rádobjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a félbevágott koktélparadicsomokat. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rászórjuk a paprikát, a fokhagymaport, a chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.

Sült karfiolos-paradicsomos saláta

180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt, a madársali és rukkola keverékére halmozzuk. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegcsében összerázzuk és a salira öntjük.

Ha tetszett a sült karfiolos-paradicsomos saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások