Hozzávalók
A salátához
- 2 db cukkini
- 2 db csöves kukorica
- só
- bors
- 1 mk chilipehely
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 2 marék zöldbab
- 100 g rukkola
- ½ db lila hagyma
- 8 db koktélparadicsom
- 1 marék tökmag
- 40 g pecorino vagy parmezán
Az öntethez
- 60 ml olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
- 1 csokor friss fűszernövény (bazsalikom, zsálya, kakukkfű, oregánó)
Grillezett cukkinisaláta kukoricával és zöldbabbal
Hozzávalók
A salátához
- 2 db cukkini
- 2 db csöves kukorica
- só
- bors
- 1 mk chilipehely
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 2 marék zöldbab
- 100 g rukkola
- ½ db lila hagyma
- 8 db koktélparadicsom
- 1 marék tökmag
- 40 g pecorino vagy parmezán
Az öntethez
- 60 ml olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 ek balzsamecet
- só
- bors
- 1 csokor friss fűszernövény (bazsalikom, zsálya, kakukkfű, oregánó)
A grillezett cukkinisaláta elkészítéséhez a cukkiniket hosszában, kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A kukoricákat 5 percre héjastól bedobjuk a mikróba. A felvágott cukkiniket és a mikróban előfőzött, megtisztított kukoricákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őket kevés chilipehellyel, átkenjük őket olívaolajjal, grillen vagy grillserpenyőben lepirítjuk őket, majd félrerakjuk.
A zöldbabokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük őket, és hideg vízbe tesszük, hogy azonnal lehűljenek. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, rádobáljuk a szeletekre vágott lila hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a tálba rakjuk a grillezett cukkiniszeleteket és a 3-4 darabba vágott kukoricákat is. A tökmagot kissé lepirítjuk és megszórjuk vele a salátát, majd a pecorinót is rászeleteljük egy zöldséghámozó segítségével. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben összekeverjük, és a salira öntjük.
Ha tetszett a grillezett cukkinisaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!