Hozzávalók
- 200 g hajdina
- ½ db avokádó
- 2 marék fodros kel (nagy)
- 2 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 5 ek szeletelt mandula pirítva
- ½ db lime facsart leve
A dresszinghez
- ½ db avokádó
- 5 ek natúr joghurt
- 1 csokor friss bazsalikom (nagy, a szárával együtt!)
- 1 csokor friss koriander (kicsi, a szárával együtt!)
- 1 gerezd fokhagyma (kicsi)
- 1 db lime reszelt héja, a felének a leve
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
Hajdinás szuperzöld saláta "zöld istennő "dresszinggel
Hozzávalók
- 200 g hajdina
- ½ db avokádó
- 2 marék fodros kel (nagy)
- 2 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 5 ek szeletelt mandula pirítva
- ½ db lime facsart leve
A dresszinghez
- ½ db avokádó
- 5 ek natúr joghurt
- 1 csokor friss bazsalikom (nagy, a szárával együtt!)
- 1 csokor friss koriander (kicsi, a szárával együtt!)
- 1 gerezd fokhagyma (kicsi)
- 1 db lime reszelt héja, a felének a leve
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
A hajdinát sós vízben puhára főzzük, átmossuk hideg vízzel, leszűrjük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Vékonyra szeleteljük a fodros kelt, zellerszárat, újhagymát, apróra vágjuk az avokádót és a hajdinához adjuk.
A dresszinghez a zöldfűszereket finomra vágjuk és egy robotgépben az összes többi hozzávalóval együtt alaposan lezúzzuk. Sűrű, zöldes krémet kell, hogy kapjunk. Ráöntjük a hajdinás zöldségekre. Belerakjuk a pirított mandula felét és összekeverjük az egészet. A maradék mandulával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!