Hirdetés

Kapros joghurtos uborkasaláta

Hirdetés

Kapros joghurtos uborkasaláta

Hirdetés

A nyári szabadtéri grillezések során sütött szaftos húsok egyik legjobb kísérője ez a könnyed, frissítő, joghurtos-kapros uborkasali, amit kb 10 perc alatt összepattinthatsz! Jól hangzik ugye? 

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 db kígyóuborka
  • ½ fej lilahagyma
  • 300 g görög joghurt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • ½ citrom leve
  • 1 tk ecet
  • 1 csipet cukor
  • 1 csokor kapor

A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát is szeletekre vágjuk és egy tálba pakoljuk az uborkával együtt. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és ecettel és cukorral ízesítjük. A kaprot felaprítjuk, a salihoz dobjuk és átkeverjük. Behűtve a legszuperebb.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?