Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej karfiol (kicsi)
2 szál zellerszár
2 szál újhagyma
1 db póréhagyma (kicsi)
1 db citrom
3 ek olívaolaj
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss menta
150 g olivabogyó ( magozott )
30 g zúzott földimogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karfiol tabulé fekete olívával

Imádunk a világ különböző tájairól inspirálódni, hogy minél színesebb kajákat mutathassunk nektek. Most egy libanoni ételt hoztunk nektek. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej karfiol (kicsi)
2 szál zellerszár
2 szál újhagyma
1 db póréhagyma (kicsi)
1 db citrom
3 ek olívaolaj
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss menta
150 g olivabogyó ( magozott )
30 g zúzott földimogyoró
Bevásárlólistához adom

A karfiolt megtisztítjuk és vagy kézi reszelővel vagy aprítógéppel olyan apróra reszeljük/zúzzuk, mintha rizsszem lenne. A zellerszárat, a póréhagymát,  az újhagymát, valamint a petrezselyem- és mentalevelet is felvágjuk. Mindent egy nagy tálba borítunk, mehet rá a frissen facsart citromlé, az olívaolaj, a só és a frissen őrölt bors, majd végül az olívabogyó és a zúzott mogyoró. Jól összekeverjük. Ha hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket, akkor a legjobb.

A karfiolos tabulé tálalása

Ha tetszett a karfiol tabulé receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások