Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kicsi)
- 2 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 db póréhagyma (kicsi)
- 1 db citrom
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- 150 g olivabogyó ( magozott )
- 30 g zúzott földimogyoró
Karfiol tabulé fekete olívával
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kicsi)
- 2 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 db póréhagyma (kicsi)
- 1 db citrom
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- 150 g olivabogyó ( magozott )
- 30 g zúzott földimogyoró
A karfiolt megtisztítjuk és vagy kézi reszelővel vagy aprítógéppel olyan apróra reszeljük/zúzzuk, mintha rizsszem lenne. A zellerszárat, a póréhagymát, az újhagymát, valamint a petrezselyem- és mentalevelet is felvágjuk. Mindent egy nagy tálba borítunk, mehet rá a frissen facsart citromlé, az olívaolaj, a só és a frissen őrölt bors, majd végül az olívabogyó és a zúzott mogyoró. Jól összekeverjük. Ha hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket, akkor a legjobb.
Ha tetszett a karfiol tabulé receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!