Hozzávalók
- 2 db pita
- 2 fej római saláta
- 2 db paradicsom
- 2 db kígyóuborka
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 5 db piros retek
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A dresszinghez
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szumák
- 1 tk balzsamecet
- 8 db mentalevél
- só, bors
Libanoni kenyérsaláta
Hozzávalók
- 2 db pita
- 2 fej római saláta
- 2 db paradicsom
- 2 db kígyóuborka
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 5 db piros retek
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A dresszinghez
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szumák
- 1 tk balzsamecet
- 8 db mentalevél
- só, bors
A libanoni kenyérsaláta elkészítéséhez a pitákat lepirítjuk, majd négybe vágjuk őket. A római salátákat falatnyi darabokra vágjuk, és egy nagy tálba rakjuk. A paradicsomokat 8 cikkbe vágjuk, kivágjuk a leveses, magos, belső részüket, és a húsukat a római salátához adjuk.
Az uborkákat hosszában négybe vágjuk, és felszeleteljük, a paprikát kis kockákra vágjuk. A retkeket félbevágjuk, felszeleteljük, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet pedig durvára aprítjuk, és a salátaalaphoz keverjük, végül sózzuk, borsozzuk.
A salátaöntethez a fokhagymát és a mentaleveleket apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval egy jól záródó, kisebb befőttesüvegben alaposan összerázzuk, és a salátához keverjük.
A pirított pitaszeletekkel tálaljuk a salátát.
Ha tetszett a libanoni kenyérsaláta, avagy zöld fattoush receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!