Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- 1 fej kisebb lilahagyma
- só
- bors
- 1 kis csokor snidling
Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- 1 fej kisebb lilahagyma
- só
- bors
- 1 kis csokor snidling
A krumplit héjában megfőzzük, kb. 90 %-osan, annyira, hogy főtt legyen, de ne essen szét, ha szeleteljük. Leszűrjük, ha kihűlt, megpucoljuk. Óvatosan felszeleteljük. Egy tálban összekeverjük a majonézt a tejföllel, beleszórjuk a vékonyra vágott lilahagymát és a felaprított snidlinget, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a krumplit. Ha szeretjük kimondottan hidegen, akkor fél órára hűtőbe rakjuk.