Hozzávalók
A krutonhoz
- 2 szelet kenyér
- bő olaj a sütéshez
A salátához
- 2 ek fenyőmag
- 0.25 db radicchio saláta
- 50 g madársaláta
- 80 g olajbogyó
- 80 g aszalt paradicsom
- 150 g színes koktélparadicsom
- 40 g spenótlevél
- ½ fej lila hagyma (kb. 50 g)
- 100 g vizes mozzarella
- 1 csipet durva bors
- 2 ek olívaolaj
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával
Hozzávalók
A krutonhoz
- 2 szelet kenyér
- bő olaj a sütéshez
A salátához
- 2 ek fenyőmag
- 0.25 db radicchio saláta
- 50 g madársaláta
- 80 g olajbogyó
- 80 g aszalt paradicsom
- 150 g színes koktélparadicsom
- 40 g spenótlevél
- ½ fej lila hagyma (kb. 50 g)
- 100 g vizes mozzarella
- 1 csipet durva bors
- 2 ek olívaolaj
A kenyeret kb. 1 centis kockákra vágjuk, és 180 fokos olajban 1-2 perc alatt ropogósra sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. A fenyőmagot közepesen forró, száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.
A radicchiót kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük a madársalátával, az olajbogyóval, a csíkokra vágott aszalt paradicsommal, a szeletelt koktélparadicsomokkal, a spenóttal, a vékony szeletekre vágott lila hagymával és alaposan összekeverjük. Rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk a durva borssal, a fenyőmaggal és a krutonnal, a végén pedig meglocsoljuk olívaolajjal.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a mediterrán saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nem csak nyáron, hanem egész évben fontos a vitaminpótlás. A legfinomabb módja ennek pedig nem más, mint ha jobbnál jobb házi salikkal viszitek be a nyomelemeket! Egy egyedi dresszing a leghétköznapibb salátát is feldobja, de ezek így, ahogy vannak, brutálisan finomak:
Csirkemelles-joghurtos madársaláta
Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával