Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemell
- 5 ek olívaolaj
- 1 nagy ek magos mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 2 nagy ek méz
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
A salátához
- 4 szelet bacon
- ½ db római saláta
- 8 szem koktélparadicsom
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- ½ fej lilahagyma
- 1 db avokádó
Mézes-mustáros csirkemellsaláta avokádóval
Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemell
- 5 ek olívaolaj
- 1 nagy ek magos mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 2 nagy ek méz
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
A salátához
- 4 szelet bacon
- ½ db római saláta
- 8 szem koktélparadicsom
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- ½ fej lilahagyma
- 1 db avokádó
Az olívaolajat összekeverjük a mustárokkal, a mézzel, a sóval, a borssal és zúzott fokhagymával és kb. 2 kanálnyi kivételével az egészet a csirkemellekre öntjük, jól beledörzsöljük. Egy forró serpenyőben megsütjük a csirkék mindkét oldalát, majd félrerakjuk. A bacont felaprítjuk és lepirítjuk a serpenyőben. A római salátát két tálba tépkedjük. A paradicsomokat félbevágjuk, a paprikát és lilahagymát kockákra vágjuk és a salira szórjuk. Erre fektetjük a felszeletelt csirkemellet és avokádót, megszórjuk a pirított baconnel és a maradék öntettel meglocsoljuk.