Hozzávalók
A húshoz:
- 4 ek krémes mogyoróvaj
- 150 ml víz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db lime facsart leve
- 500 g csirkemell
- 2 ek olaj a sütéshez
A salátához:
- 1 db bagett
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 250 g koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék rukkola
- 2 ek balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
Mogyoróvajas csirke panzanella salátával
Hozzávalók
A húshoz:
- 4 ek krémes mogyoróvaj
- 150 ml víz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db lime facsart leve
- 500 g csirkemell
- 2 ek olaj a sütéshez
A salátához:
- 1 db bagett
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 250 g koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék rukkola
- 2 ek balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
A csirke marinádjához a hozzávalókat egy tálban, habverővel elkeverjük. A szeletekre vágott csirkét beleforgatjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes hőmérsékleten megsütjük: nem lesz egyenletes bevonat a pác miatt, de jó, ha rápirul itt-ott.
A salihoz a bagettet rusztikus darabokra tépkedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A paradicsomot elfelezzük, a kígyóubit, a paprikát és a lilahagymát felszeleteljük, egy nagy tálban összekeverjük őket.
A kihűlt kenyérkockát és a rukkolát is beleforgatjuk. Tálaláskor a balzsamecetet, 4 evőkanál olívaolajat és a lereszelt fokhagymát egy kis üvegbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összerázzuk és a salira öntjük. A megsült hús mellé tálaljuk.
Ha tetszett a mogyoróvajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!