Hozzávalók
- 1 konzerv canellini fehérbab
- 125 g beáztatott fekete szemű bab
- ½ fej radicchio saláta
- 20 g parmezán
- 1 marék rukkola
- 3 szelet bacon
- 2 szál zellerszár
- 1 csokor friss bazsalikom
A fokhagymás krutonhoz
- 1 db bagett
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
A dresszinghez
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- só, bors
Olasz babsaláta
Hozzávalók
- 1 konzerv canellini fehérbab
- 125 g beáztatott fekete szemű bab
- ½ fej radicchio saláta
- 20 g parmezán
- 1 marék rukkola
- 3 szelet bacon
- 2 szál zellerszár
- 1 csokor friss bazsalikom
A fokhagymás krutonhoz
- 1 db bagett
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
A dresszinghez
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- só, bors
A krutonhoz a bagettet kis kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a lereszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és ebben átforgatjuk a bagettkockákat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, rátépkedjük a rozmaringot és 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
A dresszing hozzávalóit egy kis befőttes üvegben összerázzuk. A bacont egy serpenyőben megsütjük és kivesszük. Ha kihűlt kis kockákra vágjuk. A fekete szemű babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és beleöntjük egy nagy tálba.
Beleöntjük a lecsepegtetett canellini babot, a vékony szeletekre vágott radicchiót, rukkolát, a bacont, a vékony szeletekre vágott zellerszárat és a felaprított bazsalikomot. Az egészet óvatosan átforgatjuk a dresszinggel. Tálalásnál krumplihámozóval parmezánt forgácsolunk rá.
Ha tetszett az olasz babsaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!