Hozzávalók
- 300 g kagylótészta
- 2 marék friss bazsalikom
- 60 g reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fenyőmag
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 250 - 300 g csirkemellfilé
- 1 - 2 ek olaj
- 200 g fekete olajbogyó
- 200 g koktélparadicsom
Pesztós tésztasaláta
Hozzávalók
- 300 g kagylótészta
- 2 marék friss bazsalikom
- 60 g reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fenyőmag
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 250 - 300 g csirkemellfilé
- 1 - 2 ek olaj
- 200 g fekete olajbogyó
- 200 g koktélparadicsom
A tésztát sós vízben megfőzzük, a bazsalikomot, parmezánt, fokhagymát, fenyőmagot és olívaolajat egy aprítógépbe öntjük, sózzuk, borsozzuk és krémesre összezúzzuk. A csirkemellet alaposan sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük az olajon a serpenyőben, majd 160 fokos sütőben 25 percen keresztül sütjük.
Ha megsült a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk. A koktélparadicsomokat felezzük vagy negyedeljük (méretüktől függően), és az olajbogyókat is elfelezzük. A csirkét, a pesztót, a paradicsomot és az olajbogyót ráöntjük a tésztára, és az egészet alaposan összekeverjük.
Ha tetszett a pesztós tésztasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!