Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 - 5 szelet prosciutto sonka
- 200 g lencse
- 3 ek olívaolaj
- 2 szál zellerszár
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g spenót
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 100 ml tejszín
- 4 - 5 csepp citromlé
- 2 ek feta sajt
Prosciuttóba tekert csirke spenótos lencsesalátával
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 4 - 5 szelet prosciutto sonka
- 200 g lencse
- 3 ek olívaolaj
- 2 szál zellerszár
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g spenót
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 100 ml tejszín
- 4 - 5 csepp citromlé
- 2 ek feta sajt
A lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük. A fokhagymát is felszeleteljük és ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon picit megpirítjuk. Rádobjuk a spenótot és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felöntjük a tejszínnel. Pár percig rotyogtatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy botmixerrel az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a lencsét és a zellert, és ha egyet rottyan, elzárjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, betekerjük a sonkába, és 2 ek olajon közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 percig sütjük. Ezután bedobjuk a 180 fokos sütőbe még 10 percre.A húst a meleg lencsesalin tálaljuk fetával megszórva.
Ha tetszett a prosciuttóba tekert csirke csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!