Hozzávalók
- 1 db nagy jégcsapretek
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml görög joghurt
- 2 ek majonéz
Reteksaláta
Hozzávalók
- 1 db nagy jégcsapretek
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml görög joghurt
- 2 ek majonéz
A retket és a sárgarépát lereszeljük, megsózzuk, és 1 órán át állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A póréhagymát finomra vágjuk, ezt is a zöldségekhez keverjük. Megborsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk a majonézt és a görög joghurtot. Alaposan összekeverjük, tálalásig hűtőben tároljuk, hogy összeérjenek az ízek.