Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye
- 5 szelet prosciutto
- 4 - 5 szem koktélparadicsom
- 1 csomag mozzarella
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g fenyőmag
- 20 g pecorino vagy parmezán sajt
- 5 ek olívaolaj
Sárgadinnyés olasz előétel
Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye
- 5 szelet prosciutto
- 4 - 5 szem koktélparadicsom
- 1 csomag mozzarella
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 1 csokor friss bazsalikom felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g fenyőmag
- 20 g pecorino vagy parmezán sajt
- 5 ek olívaolaj
A sárgadinnyét megpucoljuk, 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk, majd egy tányérra rakjuk. Rátesszük a prosciuttót és az elfelezett koktélparadicsomokat. Rátépkedjük a mozzarellát.
A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk, majd meglocsoljuk vele a salátát. Frissen őrölt borssal és egy kevés olívaolajjal fejezzük be.
Ha tetszett a sárgadinnyés olasz előétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!