Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g kelbimbó
- 30 ml olaj
- só, bors
- 150 g főtt cékla
- 100 g feta sajt
- 60 g dióbél
A dresszinghez
- 30 ml olívaolaj
- 30 ml balzsamecet
Sültkelbimbó-saláta
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 200 g kelbimbó
- 30 ml olaj
- só, bors
- 150 g főtt cékla
- 100 g feta sajt
- 60 g dióbél
A dresszinghez
- 30 ml olívaolaj
- 30 ml balzsamecet
A sültkelbimbó-saláta elkészítéséhez a répát megpucoljuk és 90 fokban elforgatva, mintha ki szeretnénk hegyezni, kis darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük a megtisztított kelbimbóval együtt. Meglocsoljuk őket olajjal, sózzuk, borsozzuk és 220 fokra előmelegített sütőben, egy tepsire terítve 12-15 perc alatt megsütjük. Nem baj ezeknek a zöldségeknek, ha esetleg itt-ott kissé jobban megpirulnak.
A céklát kis cikkekre vágjuk és összekeverjük a sült zöldségekkel. Egy tálba tesszük őket, rátépkedjük a feta sajtot és megszórjuk durvára tört dióval.
A dresszinghez az olívaolajat és a balzsamecetet egy kis üvegbe tesszük és alaposan összerázzuk, majd meglocsoljuk vele a salátát, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a sültkelbimbó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Bár a salátákról sokan azt hiszik, hogy nem túl laktatóak, sőt, mi több, éhesebbek leszünk utána, mintha meg se ettük volna őket, mi ezt cáfoljuk. Nagyon sok ellenpéldát hozhatnánk tápláló salikból, de jöjjön most 3 igazán ütős kombó, ami utána tuti, hogy nem kopog majd a szemetek.
Meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal