Hirdetés

Tavaszi endívia saláta bruschettával

Hozzávalók

1 csokor hónapos retek
6 szál zöldspárga

A marinádhoz

½ ek porcukor
víz
fehérborecet
250 g krémes állagú túró vagy ricotta
1 ek tejföl
1 db új zeller (aminek zsenge a zöldje, kicsi a gumója) 
1 szál lila újhagyma
½ db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
só, fehér bors, pici olívaolaj
1 fej cikória/endívia
1 db ciabatta
fokhagyma
néhány db koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi endívia saláta bruschettával

Ha a vasárnapi ebédhez kerestek egy kis kiegészítést, akkor jó helyen jártok. Ennél frankóbb kis saláta receptet régen mutattunk. Így készül a tökéletes tavaszi endívia saláta bruschettával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1 csokor hónapos retek
6 szál zöldspárga

A marinádhoz

½ ek porcukor
víz
fehérborecet
250 g krémes állagú túró vagy ricotta
1 ek tejföl
1 db új zeller (aminek zsenge a zöldje, kicsi a gumója) 
1 szál lila újhagyma
½ db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
só, fehér bors, pici olívaolaj
1 fej cikória/endívia
1 db ciabatta
fokhagyma
néhány db koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A retkeket megtisztítjuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk.  A spárgák végét letördeljük, majd egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk. A spárgacsíkokat a retekszeletekkel együtt egy kis tálba tesszük, alaposan megsózzuk, meghintjük egy kis porcukorral és nyakon öntjük fehérborecettel és egy kevéske vízzel. Átforgatjuk az egész keveréket és állni hagyjuk, hogy a zöldségek marinálódjanak.

A túrót kikeverjük a tejföllel. Az új zeller zsenge szárát vékony szeletekre vágjuk, majd a gumóját is megpucoljuk és apró kockákra vágva mindet a túróhoz adjuk. Mehet bele a vékony karikákra vágott újhagyma is, majd belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét. Sózzuk, meghintjük fehér borssal és egy pici olívaolajjal együtt az egészet alaposan összekeverjük.

A cikóriát/endíviát leveleire szedjük, és a kis csónak formájú salátákat megtöltjük a zöldséges túrókrémmel.

A ciabattát felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, majd ha megsültek, akkor bedörzsöljük a szeleteket fokhagymával és néhány félbevágott koktélparadicsommal.

img_2477.JPG

A bruschettákat egy nagy tálra pakoljuk, melléhelyezzük a töltött endívia csónakokat. A marinált zöldségeket leöblítjük egy kis hideg vízzel, hogy ne legyenek túl savanyúak és lecsöpögtetve szintén a tálra pakoljuk. Apróra vágott snidlinggel megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Van még néhány tuti tavaszi receptünk, például az egyik kedvenc olasz kajánk: saltimbocca, aminek a receptjét itt találjátok. Vagy egy fantasztikus egészben sült tarja recept, amit a friss zöldségek turbóznak fel. A receptet itt megtaláljátok.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?