Hozzávalók
- 1 db kőkemény zöld mangó
- 1 db sárgarépa
- 2 db közepes paradicsom
- 4 - 5 db salátalevél (pl. római)
- 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek barnacukor
- 2 ek halszósz
- ½ db citrom leve
- ½ db lime leve
- csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)
Thai zöld mangó saláta
Hozzávalók
- 1 db kőkemény zöld mangó
- 1 db sárgarépa
- 2 db közepes paradicsom
- 4 - 5 db salátalevél (pl. római)
- 10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek barnacukor
- 2 ek halszósz
- ½ db citrom leve
- ½ db lime leve
- csili ízlés szerint (kb. ½ thai csili)
A mangót zöldséghámzóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt és összekeverjük.
Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szelekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzunk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a csilit és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.
Összeállítjuk a salátát: a salátalevelekezt csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a magóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.