Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 5 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem (nagy)
- 1 db citrom
- bors
- só (ízlés szerint)
- 3 db tonhalkonzerv (kb. 240 g)
- 2 - 3 fej lilahagyma
- 150 g bulgur
Tonhalas tabulé
Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 5 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem (nagy)
- 1 db citrom
- bors
- só (ízlés szerint)
- 3 db tonhalkonzerv (kb. 240 g)
- 2 - 3 fej lilahagyma
- 150 g bulgur
A kígyóuborkát kicsi kockákra vágjuk. A paradicsom belső magos részét kivágjuk, a húsát pedig az uborkának megfelelő méretű kockákra vágjuk. A hagymát is felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
Mindent összekeverünk egy nagy tálban, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, borssal és a morzsolt tonhallal. A bulgurt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel és pár perc alatt megfőzzük, végül ezt is a tálba keverjük és jól behűtve magában vagy köretként fogyasztjuk.