Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 150 - 200 ml balzsamecet
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
A salihoz
- 500 g apró szemű újkrumpli
- 400 g zöldspárga
- 5 - 6 szem retek
- olívaolaj
- só, bors
- 50 g parmezán
- 1 csokor snidling
- 1 ek fehérborecet
Újburgonyás-sültretkes saláta balzsamecetes csirkével
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 150 - 200 ml balzsamecet
- 50 ml olívaolaj
- 1 tk só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
A salihoz
- 500 g apró szemű újkrumpli
- 400 g zöldspárga
- 5 - 6 szem retek
- olívaolaj
- só, bors
- 50 g parmezán
- 1 csokor snidling
- 1 ek fehérborecet
A salihoz a krumplit megmossuk. Ha vastagabb a héja, megpucoljuk, ha nem, akkor csak simán egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A spárgát 2-3 cm hosszúságúra vágjuk. Összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Fél óra múlva a spárgára szórjuk a lereszelt parmezánt. Az elfelezett retket a krumplira dobjuk és kb. 15 percig sütjük még. Kivesszük és szobahőmérsékletűre hűtjük. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, meglocsoljuk olívaolajjal, fehérborecettel.
A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk (kb. 8×5 cm). A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük és ebben pácoljuk a csirkét minimum fél órán át, de a legjobb, ha akár egy egész éjszakát áll benne. 2 evőkanál olajon közepes hőmérsékleten mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot és további 6-7 percig pirítjuk úgy, hogy közben megkenjük a maradék páclével. Ha a megsült, kivesszük és a sült zöldséges salival tálaljuk.
Ha tetszett az újburgonyás-sültretkes saláta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!