Hirdetés

Vietnámi csirkesali

Hozzávalók

2
főre
500 g csirkemell
2 ek olívaolaj
3 ek szójaszósz
200 g lilakáposzta
1 nagy sárgarépa
fél kígyóuborka
1 kis marék fodros kel
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
1 csokor friss koriander
1 chilipaprika
3 szál újhagyma
1 ek fekete szezámmag
2 ek pörkölt mogyoró

A dresszinghez

4 ek mogyoróvaj
2 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj
2 tk méz
1 lime leve
2 cm gyömbér
4 gerezd fokhagyma
100 ml langyos víz
Hirdetés

Vietnámi csirkesali

El sem tudnánk képzelni most ennél színesebb, ropogósabb salit. :D Imádjuk a mogyoróvajat, ami a dresszing alapja, szóval biztos, hogy nagyon rá lehet függni, attól FÜGGetlenül, hogy egy salátáról beszélünk! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
500 g csirkemell
2 ek olívaolaj
3 ek szójaszósz
200 g lilakáposzta
1 nagy sárgarépa
fél kígyóuborka
1 kis marék fodros kel
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
1 csokor friss koriander
1 chilipaprika
3 szál újhagyma
1 ek fekete szezámmag
2 ek pörkölt mogyoró

A dresszinghez

4 ek mogyoróvaj
2 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj
2 tk méz
1 lime leve
2 cm gyömbér
4 gerezd fokhagyma
100 ml langyos víz

A csirkemellet felszeleteljük, bekenjük az olívaolajjal és szójaszószósszal és közepes hőmérsékleten készre sütjük, majd hagyjuk állni, amíg a sali elkészül.

A dresszinghez a mogyoróvajat és a lime levét alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a szezámolajat, mézet, szójaszószt, belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd a vízzel fokozatosan mártás állagúra húzzuk fel.

A salihoz a káposztát, répát, paprikát, chilit, koriandert, uborkát tetszőlegesen felszeleteljük és egy nagy keverőtálba tesszük. Ráöntjük a dresszinget, beletesszük a felvágott csirkét. Szezámmaggal és tört mogyoróval megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások