Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 200 g lilakáposzta
- 1 db nagy sárgarépa
- ½ db kígyóuborka
- 1 kis marék fodros kel
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 csokor friss koriander
- 1 db chilipaprika
- 3 szál újhagyma
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek pörkölt mogyoró
A dresszinghez
- 4 ek mogyoróvaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 tk méz
- 1 db lime leve
- 2 cm-es gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml langyos víz
Vietnami csirkesaláta
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 200 g lilakáposzta
- 1 db nagy sárgarépa
- ½ db kígyóuborka
- 1 kis marék fodros kel
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 1 csokor friss koriander
- 1 db chilipaprika
- 3 szál újhagyma
- 1 ek fekete szezámmag
- 2 ek pörkölt mogyoró
A dresszinghez
- 4 ek mogyoróvaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 tk méz
- 1 db lime leve
- 2 cm-es gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml langyos víz
A csirkemellet felszeleteljük, bekenjük az olívaolajjal és szójaszószósszal és közepes hőmérsékleten készre sütjük, majd hagyjuk állni, amíg a sali elkészül.
A dresszinghez a mogyoróvajat és a lime levét alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a szezámolajat, mézet, szójaszószt, belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd a vízzel fokozatosan mártás állagúra húzzuk fel.
A salihoz a káposztát, répát, paprikát, chilit, koriandert, uborkát tetszőlegesen felszeleteljük és egy nagy keverőtálba tesszük. Ráöntjük a dresszinget, beletesszük a felvágott csirkét. Szezámmaggal és tört mogyoróval megszórva tálaljuk.