Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Waldorf saláta kicsit másképpen

Hozzávalók

2
személyre
+

A salátához

250 g csirkemell
só, bors
2 db alma
2 db zellerszár
1 fürt nagyszemű szőlő
½ marék dió
½ marék tökmag
½ marék fenyőmag

Az öntethez

100 ml majonéz
50 ml tejszín
2 ek natúr joghurt
½ db citrom leve
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Waldorf saláta kicsit másképpen

Ha gyorsan szeretnétek valami könnyebb ebédet összedobni, akkor készítsétek el ezt a király Waldorf saláta variációt, ami tartalmasabb, mint az eredeti verzió, mivel hús is került bele. Meg persze másban is különbözik kicsit, de erre már nektek kell rájönnötök :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A salátához

250 g csirkemell
só, bors
2 db alma
2 db zellerszár
1 fürt nagyszemű szőlő
½ marék dió
½ marék tökmag
½ marék fenyőmag

Az öntethez

100 ml majonéz
50 ml tejszín
2 ek natúr joghurt
½ db citrom leve
só, bors
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt aranybarnára sütjük a falatkákat. Az almát kisebb kockákra vágjuk, a zellerszárat felszeletejük, a szőlőszemeket kettévágjuk és mindent egy tálba dobunk, a kihűlt felkockázott csirkével együtt. A magokat egy serpenyőben kissé megpirítjuk és a salátához dobjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, összeforgatjuk az egészet és hűtőbe rakjuk 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások