Hozzávalók
- 200 g bármilyen rövid tészta (most kerék alakú)
- 100 g cukorborsó
- 150 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 db cukkini (kb. 250 g)
- ½ csokor friss bazsalikom
- 1 fej lila hagyma (kb. 120 g)
- 2 marék friss bébispenót (kb. 30 g)
A fávabab-pesztóhoz
- 100 g főtt fáva bab
- 1 ek krémes kecskesajt (kb. 50 g)
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 20 g reszelt parmezán
Hozzávalók
- 200 g bármilyen rövid tészta (most kerék alakú)
- 100 g cukorborsó
- 150 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 db cukkini (kb. 250 g)
- ½ csokor friss bazsalikom
- 1 fej lila hagyma (kb. 120 g)
- 2 marék friss bébispenót (kb. 30 g)
A fávabab-pesztóhoz
- 100 g főtt fáva bab
- 1 ek krémes kecskesajt (kb. 50 g)
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 20 g reszelt parmezán
A nyári tésztasaláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztát forrásban lévő sós vízbe dobjuk, 2 perc elteltével beledobjuk a cukorborsót és a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. Az egészet leszűrjük, és alaposan átmossuk hideg vízzel, majd egy nagy tálba rakjuk.
A cukkiniből egy krumplihámozóval vékony szeleteket vágunk, és a felaprított bazsalikommal, lila hagymával és a friss spenóttal együtt ezt is a tésztás keverékhez adjuk.
A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lepürésítjük, és összeforgatjuk a tésztával. Jól behűtjük, hogy igazán frissítő legyen.
- előkészítési idő: 10 perc
- elkészítési idő: kb. 15 perc
- összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett a zöld nyári tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!