Hozzávalók
- 150 g quinoa
- só
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej káposzta fele
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 db citrom facsart leve
- 3 ek szójaszósz
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chilipehely (ízlés szerint)
- 1 ek méz
- 1 nagy csokor friss koriander vagy petrezselyem
- 100 g sótlan földimogyoró
Zöldséges quinoasaláta
Hozzávalók
- 150 g quinoa
- só
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej káposzta fele
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 db citrom facsart leve
- 3 ek szójaszósz
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chilipehely (ízlés szerint)
- 1 ek méz
- 1 nagy csokor friss koriander vagy petrezselyem
- 100 g sótlan földimogyoró
A quinoát jó alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben, 15 perc alatt megfőzzük, majd levéve a lángról, fedő alatt még 10 percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A répát és a káposztát lereszeljük, az uborka magos részét kikaparjuk, majd az uborkát is lereszeljük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. Az összes zöldséget összekeverjük.
A gyömbért lereszeljük, majd egy aprítóba tesszük, a citromlével, a szójaszósszal, a fokhagymával, a chilivel, korianderrel és a mézzel, majd az egészet összezúzzuk és alaposan összekeverjük a zöldségekkel. Ha a quinoa teljesen kihűlt, hozzákeverjük a zöldségekhez, és egy órára hűtőbe tesszük a salátát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor durvára aprított mogyoróval szórjuk meg.
Ha tetszett a quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!