Hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- 500 g darált marhahús
- olaj
- só, bors
- friss szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 300 ml tejszín
- 50 g parmezán
- 120 g edami sajt
- 400 g krumpli
Rakott spárga
Hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- 500 g darált marhahús
- olaj
- só, bors
- friss szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 300 ml tejszín
- 50 g parmezán
- 120 g edami sajt
- 400 g krumpli
A darált húst kevés olajon elkezdjük lepirítani. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, és rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a parmezánt, 20 g edami sajtot és hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd elzárjuk.
A spárga alsó fás részét letörjük vagy levágjuk. Ha vastag spárgát kaptunk elfelezzük hosszában, ha vékonyat, akkor nem szükséges. Sós, lobogó vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. A spárgát olyan hosszúra vágjuk, amilyen széles a tepsi, mert a tetejére ezt fogjuk pakolni egy sorban. Annyi spárgát félreteszünk, ami egy sorban befedi majd a tetejét. A maradékot félrerakjuk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag vékony szeletekre vágjuk. Kiolajozzuk a tepsit és a krumpli felét lerakunk az aljára, egymás mellé szorosan. Sózzuk, borsozzuk és rápakoljuk a maradék (levágott) spárgát. Ezután a maradék krumpli jön, só, bors és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, és rászedjük a húsos ragut. Rápakoljuk a félrerakott spárgákat, szépen sorban egymás mellé. Visszarakjuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, felvesszük a sütőt maxra, és rászórjuk a maradék reszelt edami sajtot és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg a sajt meg nem pirul. Ha megsült kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni, utána vághatjuk is.
Ha tetszett a rakott spárga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!