Hozzávalók
Spagetti sütőben sült zöldségekkel
- 250 g spagetti tészta
- 3 ek olívaolaj
- 15 szem koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet (opcionális)
- Só, bors
Citromos-csirkés spagetti
- 250 g csirkemell filé
- 250 g spagetti tészta
- 350 ml tejszín
- 1 db citrom lereszelt héja és leve
- 1 mk szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
Marhahúsos-baconos-sörös spagetti
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 8 szelet bacon
- 6 ek passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
- 1 ek worchestere szósz
- 1 tk kakukkfű
- 1 db babérlevél
- ½ l sör
- só, bors
- olívaolaj
A tálaláshoz
- 500 g spaghetti
- Parmezán
- frissen tört bors
- pár csepp olívaolaj
3 spagetti recept egy postban
Hozzávalók
Spagetti sütőben sült zöldségekkel
- 250 g spagetti tészta
- 3 ek olívaolaj
- 15 szem koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet (opcionális)
- Só, bors
Citromos-csirkés spagetti
- 250 g csirkemell filé
- 250 g spagetti tészta
- 350 ml tejszín
- 1 db citrom lereszelt héja és leve
- 1 mk szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
Marhahúsos-baconos-sörös spagetti
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 8 szelet bacon
- 6 ek passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
- 1 ek worchestere szósz
- 1 tk kakukkfű
- 1 db babérlevél
- ½ l sör
- só, bors
- olívaolaj
A tálaláshoz
- 500 g spaghetti
- Parmezán
- frissen tört bors
- pár csepp olívaolaj
Spagetti sütőben sült zöldségekkel
Paradicsom, hagyma, fokhagyma, olívaolaj: egy szimpla paradicsomszósz hozzávalóiról van szó, de ha ezeket nem egy fazékban rotyogtatjuk, hanem sütőben sütjük meg, akkor egészen új ízeket kapunk eredményül. A paradicsom és a hagymák lesült, pirult íze egyszerűen fenomenális!
A paradicsomokat, a cikkelyekre vágott lilahagymát és a fokhagymagerezdeket egy hőálló tálba dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, ha van otthon, akkor egy kis balzsamecettel is, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütjük. Ezután egy burgonyanyomóval, vagy jobb híján egy villával összenyomkodjuk a zöldségeket és beleforgatjuk a frissen kifőtt tésztát az így kapott mártásba. Parmezánnal, olívaolajjal és bazsalikomlevélkékkel tálaljuk.
Citromos-csirkés spagetti
Ebben már van hús, de azért még mindig a lazább darabok közé tartozik. Egy kis csirkehús, egy kis citromos-tejszínes mártás és máris szép az élet.
Kevés olajon lepirítjuk a csíkokra vágott csirkehúst. Felöntjük a tejszínnel, majd beízesítjük: belereszeljük egy alaposan megmosott citrom héját, majd belefacsarjuk annak levét is. Belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és kb. 30-40 percig főzzük. Ezután a frissen kifőtt tésztára szedjük.
Marhahúsos-baconos-sörös spagetti (extrém finom)
Evezzünk komolyabb vizekre. Ez egy igazán brutális, férfias kaja, aminek a receptje amúgy elég könnyen memorizálható: mert fél kiló tészta, fél kiló hús és fél liter sör kell hozzá. Meg még egy pár cucc, nézzétek!
Tipp: ha még durvábban szaftos élményre vágytok, akkor használjatok darált sertés és marhahúst fele-fele arányban!
A kockákra vágott bacont kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Ha a hagyma is pirult egy kicsit, jöhet a fokhagyma, ezután pedig a darált marhahús, amit fehéredésig pirítunk a hagymás-szalonnás alapon. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsompürét, majd felöntjük sörrel és jöhet az ízesítés: worchestere szósz, só, bors, kakukkfű, babérlevelek. Legaláb egy órán át főzzük, de 3 órás főzéssel lesz igazán isteni finom.
Ha a ragu elkészült, az al dentére főzött spagettire szedünk belőle, megszórjuk parmezánnal, vagy pecorinoval és bezabáljuk kulturáltan elfogyasztjuk.