Hirdetés

A legjobb éttermekben ehetsz, ha körbesétálod a Balatont!

Tejfölös burgonyaleves

Pont, mint a nagymamánál!

Marhahúsroládos hot dog

A hot dogok hamburgere
Hirdetés

A legjobb éttermekben ehetsz, ha körbesétálod a Balatont!

Már javában zajlik az idei Balaton Camino, azaz a Balaton körbegyaloglása. Ez már a harmadik Balaton-kerülő túra, ami nem kevés erőfeszítést igényel. Összesen 200 kilométert és több mint 300 ezer lépést tesz meg, aki végigcsinálja a túrát. Viszont közben a legjobb éttermekben ehet.
Hirdetés

A három szervező, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna két éve még csak hárman vágtak neki a vándorútnak. Tavaly már egész szép kis csapat csatlakozott hozzájuk, most pedig már több százan sétálnak együtt velük. Ahogy blogjukon írják: „Végigjártuk már 2017-ben télen, a befagyott Balaton mellett. Megnéztük a tavaszi, virágos, ébredező Balatont 2018-ban. 2019-ben következzen az ezerszínű bordó-sárga-barna levelekben pompázó, szürettől zsongó ősz!”

A Balaton Camino három szervezője, fotó: Balaton Camino/Facebook

Mivel Budavári Dóri gasztronómiával is foglalkozik, ráadásul mindannyian szeretnek jókat enni, magától értetődően jött a Balaton-kerüléshez a gasztroélmények csatolása – amelyek szuper kikapcsolódást jelentenek a nap végén. Az idei tókerülésen tehát nemcsak gyalogolni és feltöltődni lehet, hanem a legjobb balatoni éttermeket is ki lehet próbálni.

Nagyon sok parti étterem csatlakozott a programhoz az úgy nevezett Balaton Camino menüvel, aminek keretében igen kedvező áron – többnyire 1000 forintért – kínálnak ebéd- és vacsoramenüt a túrázóknak. A teljesség igénye nélkül a túra alatt ki lehet próbálni a Pörc, a Kistücsök, a Paletta, a Konyhám (cikkünk a helyről itt), a BL YachtClub, a Csókafészek, a badacsonyi Hableány (cikkünk a helyről itt), a Csuki Pizza (cikkünk a helyről itt), az aszófői Szálka bisztró (cikkünk a helyről itt), a balatonalmádi vegán ételeket kínáló Veganeeta (cikkünk a helyről itt), a Vánkos (erről a csodás helyről a nyári magazinunkban írtunk), a zánkai Fügekert (cikkünk a helyről itt) és a balatonfüredi Neked Főztem (cikkünk a helyről itt) nevű helyeket.

fotó: Balaton Camino

A Balaton Camino csapata már harmadszor járja körbe a tavat, a változás idén annyi, hogy most visszafelé gyalogolnak, azaz délről északi irányba kerülik meg a Balatont. Idén egy kisbabával is gyarapodott a kezdőcsapat, így Juditot már pár hónapos babája és férje is elkíséri az útra.

A szervezők szerint mindenki más okból csatlakozik hozzájuk: van, aki a kihívást keresi, hiszen a túra, bár nagy megterhelés, egy átlagosan edzett ember számára is teljesíthető. Van, aki a lelkét szeretné rendbe tenni a tíznapos gyaloglás alatt, és olyan is van, aki új élményeket és barátokat keres. 

A sétához bárki csatlakozhat, akár egy kisebb szakaszra, akár több napra, akár végig is. Az útvonal és a tervezett program itt elérhető. Aki tehát szeret túrázni és jókat enni, annak a Balaton Camino egészen biztosan életre szóló élményt nyújt. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások