A legjobb Netflix gasztrosorozatok karantén idejére
The Chef show
Korábban már ajánlottuk nektek a Séf című filmet Jon Favreau főszereplésével. Na, ez gyakorlatilag annak a filmnek a sorozatos folytatása. A forgatás alatt szakmai tanácsadóként részt vevő Roy Choi-jal kalandoznak a kulinária világában, de mindezt lazán, humorosan, olyan vendégekkel, mint az Avengers szereplői vagy Gwyneth Paltrow. Kicsit olyan, mintha különböző baráti vacsorákon vehetnél részt, csak ezek nem az asztal körül, hanem a konyhában zajlanak. Nagyon könnyed, szórakoztató kikapcsolódás ezekre a vészterhes napokra. Akinek tetszett a film, annak kötelező, aki nem látta, az pótolja!
IMDb: 8.2/10
Street Food: Asia
Az sorozat alaptétele az, hogy ha igazán meg akarjuk érteni egy adott ország konyháját és annak igazán autentikus ízeit, úgy legelőször azzal kell megismerkednünk, amit az utcán kapni. A sorozat első évada az ázsiai konyha elképesztően változatos streetfood világába nyújt betekintést, ahol a falakon kívül zajlik az élet, és a legzseniálisabb fogásokat 80 éves fogatlan nénik készítik. (HACCP ellenőrök oldalpillantást se vessenek erre a sorozatra!)
IMDb: 8/10
The final table
A főzős vetélkedők szerelmesei imádni fogják ezt a sorozatot, mert nagyon-nagyon profi mind szakmailag, mind látványban. Mivel alapvetően egy tévés versenyről van szó, néhol tagadhatatlanul hatásvadász, de szerintem ez eltörpül amellett, hogy mennyi pénzt és energiát áldoztak ennek a műsornak az oltárán. Adott 24 rendkívüli szakács a világ különböző tájáról, akik minden részben más és más ország konyhájának legfontosabb jellegzetességeit igyekeznek egyetlen tányérban sűríteni. Az egyes részek végén természetesen a bírálat sem maradhat el, míg végül csak a legjobb maradhat az asztalnál. Nagyon pörgős, sokszor feszült, miközben föld körüli utazáson vehetsz részt a nappalid kényelmében.
IMDb: 7.7/10
Restaurants on the edge
Ezt kicsit úgy kell elképzelni, mint a nagy házalakítást, csak éttermekkel. Minden részben megismerünk egy családot, egy párt stb., akiknek ugyanaz volt az álma: megnyitni egy saját éttermet. Ez össze is jött, viszont a folytatás már kevésbé. Hol anyagi nehézségek, hol marketingproblémák állnak a siker útjában, egy dolog azonban szinte mindegyikben közös. Egyedülálló kilátással vagy lokációval rendelkeznek. Mivel tisztán látszik, hogy ez nem elég mindenhez, egy profi csapat érkezik a segítségükre, hogy megmentsék a csőd szélén álló éttermeket.
IMDb: 6.3/10
Midnight dinner: Tokio stories
Az alapsztori, hogy adott egy picike kis étterem, Tokio forgalmas környékének egy eldugott sikátorában. A kiszolgálás éjfélkor kezdődik és 7-ig tart. Az étterem tulajdonosa, ‘a mester’ szűk étlappal, viszont annál nagyobb szeretettel várja az éjszakai betérőket, de kérésre bármit elkészít, amihez van hozzávaló. Az egyes részek alatt megismerhetjük a tulajt és a törzsvendégek különös életét, valamint azt is megtudhatjuk, hogyan állnak kapcsolatban a pultról innen és túl. Egy népszerűségben méltatlanul alulértékelt, keserédes sorsokat felvonultató sorozat ez, ami az egyszerű emberek mindennapjaiba nyújt betekintést, a nyüzsgő Japán hatalmas felhőkarcolóinak árnyékában.
IMDb: 8.4/10
Taco chronicles
Ugyan nincs ember a földön, aki ne ismerné a mexikóiak leghíresebb eledelét, mégis sokan nem tudják, hogyan vált ilyen népszerűvé, mi különbözteti meg a jót a még jobbtól és milyen hihetetlenül változatosan lehet elkészíteni. Ha te is azok között vagy, aki él-hal a mexikói konyháért, feltétlenül kattints, mert rengeteg érdekességet és szuper konyhai trükköket leshetsz el! Ha azonnal rákívántál, nem csodáljuk – itt van pár szuper recept, amit már most elkészíthetsz!
IMDb: 7.8/10