Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 szál sárgarépa
- 1 ek pirospaprika (csapott)
- 3 - 4 db babérlevél
- 1 fej karfiol
- 1 tk szárított tárkony
- 2 - 2 ½ l víz
- 1 ek liszt + 100 ml víz
- 200 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem (kicsi)
Tejszínes karfiolleves
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 - 6 szál sárgarépa
- 1 ek pirospaprika (csapott)
- 3 - 4 db babérlevél
- 1 fej karfiol
- 1 tk szárított tárkony
- 2 - 2 ½ l víz
- 1 ek liszt + 100 ml víz
- 200 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem (kicsi)
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A répát karikákra vágjuk, a karfiolt rózsákra szedjük és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet rá a pirospaprika, tárkony, babérlevél. Felöntjük a vízzel, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
A lisztet elkeverjük a vízzel, felöntjük a tejszínnel, és a leves főzőlevéből pár evőkanállal hozzákeverünk (hőkiegyenlítés). Az egészet a leveshez keverjük és egyet forralunk rajta. Végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és kész is vagyunk.
Ha tetszett a tejszínes karfiolleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!