Hirdetés

Áfonyás-mandulakrémes süti

Hozzávalók

1
adaghoz
+

A tésztához

1 csomag leveles tészta

A töltelékhez

120 g vaj
120 g darált mandula
120 g cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
30 ml rum
1 db tojás
1 marék áfonya

A lekenéshez és szóráshoz

1 db tojás
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás-mandulakrémes süti

Expressz gyors süti következik! Persze van ennél sokkal egyszerűbb változat is a leveles tészta édes felhasználására, de azt a pici plusz munkát tuti megéri ez a recept, amennyi időbe telik a krém kikeverése. Sőt, akár gyerekekkel is elkészíthetitek, szerintem imádni fogják!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
adaghoz
+

A tésztához

1 csomag leveles tészta

A töltelékhez

120 g vaj
120 g darált mandula
120 g cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
30 ml rum
1 db tojás
1 marék áfonya

A lekenéshez és szóráshoz

1 db tojás
2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A töltelékhez a hozzávalókat, az áfonya kivételével, alaposan összekeverjük. A leveles tésztát kihajtjuk, a egyik rövidebb oldalából levágunk egy 3 cm-es sávot (ez lesz a díszítés), amit derelyeszaggatóval kb. 4-5 mm-es sávokra vágunk fel. A megmaradt tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik téglalap alakú darabra rákenjük a tölteléket, úgy hogy hagyunk egy kb 0,5 cm-es peremet a szélén, majd megszórjuk áfonyával. A kihagyott peremeket lekenjük felvert tojással, és rárakjuk a másik téglalap alakú tésztát.

Egy villával óvatosan lenyomkodjuk a szélén a sütit, majd lekenjük a tetejét is tojással. A díszítésnek szánt vékony csíkokat átlósan rárakjuk a süti tetejére, ezeket is lekenjük óvatosan tojással, megszórjuk kristálycukorral és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy végül ropogós, aranybarna süteményt vehessünk ki a sütőből.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások