Hozzávalók
A húshoz
- 1 db egész kacsamell elfelezve
- 2 ek kínai ötfűszerkeverék
- 5 ek szójaszósz
A mázhoz
- 1 tk barna cukor
- 3 ek hoisin szósz
- 2 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 ek szezámolaj
- 3 ek rizsecet
- 1 db lime leve
- frissen őrölt bors
A salihoz
- 3 - 4 szál újhagyma felszeltelve
- 1 csokor retek felszeletelve
- 1 db piros chili felszeletelve
- 4 marék zöldsaláta-mix
- 2 - 3 ek szezámolaj
- 3 - 4 ek rizsecet
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 ek fekete pirított szezámmag
- só, bors
Ázsiai kacsasaláta
Hozzávalók
A húshoz
- 1 db egész kacsamell elfelezve
- 2 ek kínai ötfűszerkeverék
- 5 ek szójaszósz
A mázhoz
- 1 tk barna cukor
- 3 ek hoisin szósz
- 2 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 ek szezámolaj
- 3 ek rizsecet
- 1 db lime leve
- frissen őrölt bors
A salihoz
- 3 - 4 szál újhagyma felszeltelve
- 1 csokor retek felszeletelve
- 1 db piros chili felszeletelve
- 4 marék zöldsaláta-mix
- 2 - 3 ek szezámolaj
- 3 - 4 ek rizsecet
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 ek fekete pirított szezámmag
- só, bors
A kacsamellet elfelezzük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és minimum fél órát hagyjuk állni.
A máz hozzávalóit egy serepenyőbe rakjuk, beleöntjük a szójaszószt, amiben a kacsa pácolódott, és 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kacsa bőrét beirdaljuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kezdjük sütni, közepes hőfokon. Amikor elkezd kiolvadni a zsírja, leöntjük róla. 5 percig így pirítjuk, majd felkapcsoljuk a legmagasabb fokozatra a hőt, és 2 perc alatt jól rásütünk. A felesleges zsírt, ami kisül, szintén leötnjük róla. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bőrrel felfelé, lekenjük a máz egy részével, és 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Megfordítjuk, lekenjük a maradék mázzal, és 13 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tegyük át egy tányérra, és hagyjuk addig állni, amíg összedobjuk a salit.
Ehhez nincs más dolgunk, mint az újhagymát, a retket és a chilit felszeletelni, majd összeforgatni az összes többi az hozzávalóval egy nagy tálban. A húst felszeleteljük és a salival tálaljuk.
Ha tetszett az ázsiai kacsasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!