Ne parázzatok, ha nincs otthon fagyigépetek! Bár azt vallom, hogy érdemes egyet beszerezni otthonra, mert a nyári időszakban elég sokszor megkívánja az ember lánya a fagyit, és lényegesen egyszerűbb dolgunk van géppel. Ám! Picit több energiabefektetéssel, na meg egy szimpla fagyasztóval is szuper krémes fagyi lesz a végeredmény. ;)
Az epret és a banánt kisebb darabokra, a csokit apróra vágjuk. A tejet, tejszínt egy nagy tálba rakjuk, mehet bele a banán, eper és a méz is, majd alaposan lezúzzuk botmixerrel. Belekeverjük a csokit is és 30-40 percre berakjuk a fagyasztóba.
Kivesszük és robotgéppel átkeverjük, hogy a kialakuló jégkristályokat összezúzzuk. Újra mehet a fagyasztóba, majd újra átkeverjük, amit még 2-3 alkalommal megismétlünk. Ekkorra már krémes fagyit fogunk kapni, amit az utolsó keverés és hűtés után már gombócozhatunk is.
Ha tetszett a banános-epres jégkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Egy séfszobában szeretnék megmutatni azt a tudást, amit az elmúlt években felhalmoztak
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.