Hirdetés

A Blitz Pizza tulajdonosai nem ismernek határokat, itt a nápolyi kemencében elősütött fagyasztott pizza

Zé-féle táfelspicc

Ne hétfő este kezdj neki :D

Mézeskrémes-pite

Mézes krémes újragondolva
Hirdetés

A Blitz Pizza tulajdonosai nem ismernek határokat, itt a nápolyi kemencében elősütött fagyasztott pizza

Hirdetés
Mióta világ a világ, a mélyhűtött pizza az egyik legnépszerűbb megúszós kaja rohanós hétköznapokra, kollégiumban eltöltött évekre vagy macskajajjal átvészelt napokra. Hiába azonban a széles választék, nagyon ritka az igazán jó minőségű fagyasztott pizza. Most mindenki vegyen egy mély lélegzetet, megérkeztek a Blitz nápolyi újdonságai!
Hirdetés

Liptay Dávid és felesége, Baráth Anna a PONTOON-on már évek óta kényezteti a nagyérdeműt a híres Blitz pizza remekeivel, a pandémia első hulláma alatt elsőként kezdtek DIY szetteket kiszállítani, majd tavaly nyáron megnyitották a Blitz Kertet. Mindkettővel nagyon magasra tették a lécet a konkurencia számára, de most sem ülnek a babérjaikon. Felismerve, hogy milyen silány a fagyasztott pizzák általános minősége, valamint, hogy kereslet éppenséggel viszont mindig lesz rá, egy év kísérletezés után megalkották a saját verziójukat. 

Az egyik tulajdonos, Liptay Dávid/Fotó: Blitz pizza

„Csak úgy, mint a DIY esetében, a fagyasztott pizza gondolata is már évekkel ezelőtt a fejünkben volt, de most, hogy a piaci helyzet megkövetelte, egyértelművé vált, hogy lépnünk kell. A pizza kitek esetében bebizonyosodott, hogy van rá igény, sokan választják ezt az opciót pizzarendelés helyett. Nemcsak, mert így friss pizza lesz a végeredmény, de programnak is szuper. Ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy a Frozen pizzának is van létjogosultsága.”– mondta Dávid.

Blitz the Frozen

A pizzatészta, mint mindig, most is kovásszal készül, a feltétek tekintetében nem esnek túlzásokba, nem hagyják, hogy elvigyék a show-t. A „kevesebb több” szellemében viszont nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy azok a lehető legjobb minőségűek legyenek. Miután elkészült a mű, betolják a közel 500 fokos, fatüzelésű nápolyi kemencébe. Még mielőtt teljesen készre sülne, kiveszik, és egy félórás gyorsfagyasztást követően vákuumcsomagolják. 

Jelenleg az alábbi 3 fajtából lehet válogatni, bármelyiket is rendelitek, egyből két darab jár érte, ami az áraik, no meg a minőség fényében szerintem több mint baráti. A negyedik lehetőség az úgynevezett ‘all in’, ez esetben mindhárom fajtából egyet kapsz, ez 6000 Ft. Én ez utóbbit választottam, a szerkesztőség pedig tűkön ülve várta, hogy elkészüljenek…

Margit 

Kezdjük minden pizza alfájával és omegájával, a margheritával. Én és Györgyi is maximálisan egyetértünk abban, hogy egy pizzázó igazi fokmérője az, ha jó a margherita, hiszen nagy valószínűséggel ezen van a legkevesebb feltét. Vagyis nem lehet sonkával és sajttal (vagy mindkettővel) elmismásolni egy rossz tésztát. Dávidéknak azonban semmi okuk erre. Sajnos a képen nem látszik, de, a széleit leszámítva, a tészta alig több 2-3 mm-nél. Ezen vékonyan – de hangsúlyosan –  az édeskés paradicsomszósz és persze a sajt. Ez utóbbi egyébként különösen jó volt rajta, így némileg meglepett, mikor megtudtam, hogy nem valami fancy olasz vagy francia fajtáról van szó, hanem a Szarvasi Mozzarella egyik prémium termékéről. Összhatásában nagyon finom, semmi egyebet nem hiányoltunk róla és meg nem mondtuk volna, hogy ez egy fagyasztott pizza (3500 Ft / 2 db). 

Cheesus 

Mit is mondhatnék, nyilván ez ízlett a legjobban, mert szerintem a sajt a világ legkirályabb dolga, amiből soha, de soha nem lehet túl sok! Mint a legtöbb sajtos pizzára, erre is 4 különböző fajta került, viszont a legtöbbel ellentétben ez mégsem egy tömény, nyúlós valami volt. A négyféle sajt a következő: a fentebb már említett egyedi Szarvasi Mozzarella, provolone piccante, gorgonzola és mascarpone. Ebben a pizzában nekem az tetszett a legjobban, hogy a sajtokat külön-külön is lehetett érezni, különösen a gorgonzolát, ami egyébként az egyik kedvencem. A szerkesztőségben akadt olyan, aki soknak találta a sajt mennyiségét, de én ezen csak nevetni tudtam (4500 Ft / 2 db). 😀

Salami 

A Salami és a Margit között az egyetlen különbség, az maga a szalámi, ami egy enyhén csípős olasz ventricina. Jellemzően sertésből készül, 50-60%-os zsírtartalommal, tehát egy brutális fajtáról beszélünk. Ez némileg megosztotta a társaságot, a szerkesztőség több tagjának sem nyerte el a tetszését, akinek viszont ízlett, annak nagyon. Szóval úgy ítéltem meg, hogy ez tipikusan egy „ízlések és pofonok” kategória. Rendeljétek, és írjátok meg nekünk a véleményeteket (4200 Ft / 2 db)! 

Kár is lenne tagadnom, hogy mekkora rajongója vagyok a Liptay-Baráth párosnak, hiszen még sosem távoztam tőlük csalódottan, vagy éhesen, ami azt illeti. 😀 Szóval csak annyit mondok, hogy irány a rendelős link, aztán reméljük, most már tényleg mihamarabb személyesen is élvezhetjük a vendégszeretetüket (és a natúr boraikat) a Kazinczy utcában! 

Web: https://blitzpizza.pizza/collections/frontpage 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?