Hozzávalók
A sült karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 1 ½ - 2 adag bolognai szósz
- 300 ml alaplé
- 150 g bulgur (megfőzve)
- 250 g tejföl
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 100 - 150 g gouda sajt
Hozzávalók
A sült karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 1 ½ - 2 adag bolognai szósz
- 300 ml alaplé
- 150 g bulgur (megfőzve)
- 250 g tejföl
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 100 - 150 g gouda sajt
A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsáját sem dobjuk ki, hanem feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, majd mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
A bolognait felmelegítjük az alaplével, mehet bele a bulgur, hagyjuk pár percet rotyogni, majd elzárjuk. A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, fokhagymaporral, a sajtot lereszeljük, majd összerakjuk a kaját: alulra mehet a bolognais ragu, erre jöhet a karfiol, rá a tejföl, végül a sajt. 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!