A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A paprikáshoz
- 1 kg borjúhús
- 2 - 4 ek sertészsír
- 50 g zsírszalonna
- 4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
- ½ db paprika
- ½ db chilipaprika
- 1 ½ tk fűszerkömény
- 3 púpozott tk pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ - 2 l marhaalaplé
- 200 ml vörösbor
- ½ db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 3 - 4 ek tejföl
- 4 szál tárkony
A puliszkához
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 g kukoricadara
- 1 ½ l marhaalaplé
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csapott ek torma
- 80 g parmezán
- 100 g vaj
Borjúpaprikás tormás puliszkával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A paprikáshoz
- 1 kg borjúhús
- 2 - 4 ek sertészsír
- 50 g zsírszalonna
- 4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
- ½ db paprika
- ½ db chilipaprika
- 1 ½ tk fűszerkömény
- 3 púpozott tk pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ - 2 l marhaalaplé
- 200 ml vörösbor
- ½ db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 3 - 4 ek tejföl
- 4 szál tárkony
A puliszkához
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 g kukoricadara
- 1 ½ l marhaalaplé
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csapott ek torma
- 80 g parmezán
- 100 g vaj
A csíkozott borjúhúst kb. 2 evőkanál zsíron a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A felkockázott zsírszalonnát még 2 evőkanál zsírral a lábasba dobjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, és alaposan lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük, elkeverjük, és felöntjük egy kevés alaplével. Mehet bele a vörösbor, a felkockázott paradicsom, felforraljuk, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet és annyi alaplevet, hogy ellepje a húst. Addig főzzük, amíg a borjú meg nem puhul, közben folyamatosan pótolva az alaplevet. Ha megpuhult a hús, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és az aprított tárkonyt.
A puliszkához a felszeletelt újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az alaplevet. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet, a tormát, a reszelt parmezánt és a vajat. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Savanyított retekkel fogyasztjuk, aminek receptjét megtaláljátok a húsvéti magazinban a minireceptek résznél.
Ha tetszett a Borjúpaprikás tormás puliszkával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!