Hirdetés
Instant

Búcsúzz méltó módon a nyártól – a legjobb vízparti helyek

Majonézes tojássaláta

10 perc után ez a kaja megmentheti az esti bulit, kiváló reggelire és tízóraira is.
Hirdetés

Búcsúzz méltó módon a nyártól – a legjobb vízparti helyek

Szinte hihetetlen, hogy vészesen közeledünk az év legszomorúbb dátumához, vagyis a nyár utolsó hétvégéjéhez. Szóval még csak véletlenül se töltsétek a négy fal között, hanem keressétek fel azokat a helyeket, amiket eddig nem sikerült, és élvezzétek az utolsó napsugarakat!
Hirdetés

Hableány

A badacsonyi Laposa család egy évek óta kihasználatlanul álló, 150 éves múlttal rendelkező épületbe lehelt új életet. A kemény munka meg is hozta a gyümölcsét, figyelve arra, hogy megtartsák az épület jellegzetességeit, egy teljesen egyedülálló látványborászat, étterem és közösségi tér jött létre. A finom borok mellett fantasztikus burgerek, bisztrófogások és egy helytörténeti kiállítás is vár. 

Cím: 8261 Badacsonytomaj, Park utca 26. 

Natura Hill 

Ha kiszakadnál a város zajából és a szürke betontömbök árnyékából, a Natura Hillt neked találták ki. Idilli környezet és lélegzetelállító kilátás Zebegény közelében. A slow food mozgalmat hirdető étteremben az elkészült ételek mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a vendégek és az alapanyagok között, evés közben tehát megismertetnek a regionális alapanyagokkal és a helyi termelőkkel is. Aki tehát ide érkezik, attól azt kérik, hogy szánjon az ebédre minimum két órát, a vacsorára pedig még többet. Állandó étlapjuk nincs, mindennap az aznapi piaci termésből állítják össze a menüsort. A háromfogásos ebéd ára fixen 6800 Ft, míg a négyfogásos vacsoráé 7800. 

Cím: 2627 Zebegény, külterület 0157/84 hrsz

Bigfish Lánchíd

Az Andrássy úti egységük már évek óta megkerülhetetlen pont, ha minőségi seafoodra vágyik az ember. Itt elsősorban gyorsan elkészíthető, streetfood fogásokkal operálnak, az újonnan nyílt, Duna-parti éttermükben azonban a bisztró vonalra erősítenek. Osztriga, pezsgő és olyan zseniálisan elkészített polip, ami egy tengerparti étteremben sem mindennapi. 

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi utca 2. 

Tölgyfa Étterem 

Zamárdi legcsaládiasabb étterme, ahol jól megférnek egymás mellett a magyaros ételek, a bisztró vonalak és a pub food is. Évente akár 3-szor is étlapot váltanak, hogy mindig a legjobb, legfrissebb alapanyagok kerülhessenek a tányérra, amit szinte kizárólag balatoni kistermelőktől szereznek be. A mi kedvencünk a keszthelyi tokhal volt, így azzal garantáltan nem lőhettek mellé! 

Cím: 8621 Zamárdi, Zöldfa utca 3.

Taco Truck 

A szigligeti vár tövében állomásozó Taco Truck a Tapolcáról származó Kovács Dániel és cseh feleségének szerelemgyereke. Repertoárjukban (egyelőre) a churros, a taco és a burrito szerepel, de az olyan minőségben, hogy Mexikóban sem eszel jobbat. Ha a közelben bringáztok a családdal, ne is gondolkozzatok tovább, hol álljatok meg! 

Cím: 8264 Szigliget, Ciframajor 3.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások