Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé
A panírhoz
- 30 dkg (2 zacskó) jó minőségű chips
- 3 db tojás
- 4 ek liszt
- Só, bors
- 1 l étolaj a sütéshez
Az ezersziget mártogatóshoz
- 15 dkg majonéz
- 10 dkg ketchup
- 1 tk mustár
- 1 tk porcukor
- 1 tk Worchestershire szósz
- 1 gerezd citrom leve
- 1 gerezd gerezd vöröshagyma nagyon finomra vágva (opcionális)
- Só, bors
- 1 csokor zöldfűszer (jó sok) (petrezselyem, snidling, koriander, ami tetszik)
Chipses csirke ezersziget mártogatóssal
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé
A panírhoz
- 30 dkg (2 zacskó) jó minőségű chips
- 3 db tojás
- 4 ek liszt
- Só, bors
- 1 l étolaj a sütéshez
Az ezersziget mártogatóshoz
- 15 dkg majonéz
- 10 dkg ketchup
- 1 tk mustár
- 1 tk porcukor
- 1 tk Worchestershire szósz
- 1 gerezd citrom leve
- 1 gerezd gerezd vöröshagyma nagyon finomra vágva (opcionális)
- Só, bors
- 1 csokor zöldfűszer (jó sok) (petrezselyem, snidling, koriander, ami tetszik)
Az ezersziget öntethez összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a porcukrot, a citrom levét, a Worchestershire szószt, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt jó alaposan kikeverjük és hozzádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket: petrezselyem, snidling, kapor.
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett, aprítógépben lezúzott chips-et használunk. A tojás-chipsmorzsa fázist megismételjük, hogy elég vastag legyen a bunda. Forró olajban megsütjük őket, és az ezersziget öntettel tálaljuk.