Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet pulykamell
só, bors
szerecsendió
1 tk dijoni mustár
2 szelet sonka
100 g trappista sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez

A tálaláshoz

400 g sült krumpli
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cordon bleu

Van egy étel, amit jóérzésű emberek étteremben csak álruhában, álbajusszal és álnéven mernek rendelni, pedig mindannyian imádják. Ez nem más, mint a cordon bleu, ami a gasztronómia jelenlegi állása alapján nem a legmenőbb kaja, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! Úgyhogy vágjatok bele bátran!
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet pulykamell
só, bors
szerecsendió
1 tk dijoni mustár
2 szelet sonka
100 g trappista sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez

A tálaláshoz

400 g sült krumpli
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A pulykamelleket egy folpack alatt húslapítóval kilapítjuk (vagy finoman kiklopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, megkenjük a dijoni mustárral (a szeletek szélét kihagyjuk), ráfektetjük a sonkát, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és egy kis szerecsendiót reszelünk rá. Feltekerjük és hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Nem túl forró, kb. 160 fokos,  bő olajban 8 perc alatt aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, 3-4 perc pihentetés után felszeletelve, sült krumplival tálaljuk.

Ha tetszett a cordon bleu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások